Benvingudes i benvinguts!

Des de l'escola us donem la benvinguda al blog de la comunitat dels mitjans de l'escola Teresa Godes i Domènech de la Joncosa del Montmell.

Aquest blog pretén ser una eina educativa perquè famílies, alumnes i mestres tinguin un lloc comú per debatre qüestions relacionades amb tot allò que, dia a dia, ens trobem a l'aula.

A més a més, també pretén fer-vos gaudir una estona obrint el vostre calaix de la memòria. Recordeu tot el que hem fet junts?

dimecres, 27 de gener del 2016

La setmana de la Pau

Benvolgudes i benvolguts!

El 30 de gener es celebra a les escoles el DENIP, el Dia escolar de la Noviolència i la Pau, que commemora la mort del Mahatma Ghandi, el pacifista indi. És un bon dia per recordar la importància que té viure en pau, un recordatori que en diu que la pau no és només l'absència de guerra, sinó la possibilitat de viure en pau, tranquil·lament, amb dignitat i recursos suficients per poder-se desenvolupar de forma íntegra personal i socialment.
Sabeu que a l'escola la convivència i el benestar personal és un tema transversal, l'acompanyament en la gestió dels conflictes té molta importància. És difícil aprendre quan un es troba nerviós o alterat.
Per això al llarg d'aquesta setmana hem estat treballant a l'escola de forma més concreta la pau.
A la classe de 3r han llegit el llibre La guerra i la pau de la Brigitte Labbe al llarg de la setmana de forma col·lectiva i en veu alta. També han mirat contes audiovisuals d'arreu del món que parlen de guerra i pau.
A la classe dels planetes dilluns van fer la definició de la paraula PAU a partir de jocs cooperatius:

JOC  FORA TAULES: ajudar, compartir, participar, ajudar-se tots.
JOC  LES PEDRETES: riure, diversió, cooperació, ajuda, concentració
JOC  ELS NUSOS: diversió, equip, grup, treball en equip.
JOC  EL CUC: junts, col·laboració, equilibri.

Després de tot aquest treball la definició de pau dels infants de la classe dels planetes és: 

LA PAU ÉS AJUDAR-SE, ESTIMAR-SE, DIVERTIR-SE, TREBALLAR EN EQUIP SENSE BARALLAR-NOS I DIR-NOS COSES BONIQUES.

El dimarts van veure la pel·licula El Gigante de hierro amb la classe de 2n 
Dimecres van triar i escriure la paraula PAU en diferents idiomes i decoració de les parets de l’aula amb elles, preparant el mural que farem tota l'escola el divendres. També van veure i debatre arrel del conte La paraula màgica de la col·lecció “Contes portats pel vent”.
Dijous veurem un contes audiovisual sobre la vida de Ghandi que ens ajudara a reflexionar.
I divendres farem al pintada col·lectiva a l'aulari prefabricat del pati, a més de veure el curtmetratge de FUNDIPAZ: Sr.Guerra, Sra. Pau que ens ajudarà a reflexionar sobre la guerra i la pau. Segur que també trobem un moment per llegir el conte: los conquistadores.
DENIP 2016 1r
Dia de la pau a la classe de l'arc de Sant Martí

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada